Portada

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar.
693.893 articles
1.394 participants actius

Col·labora-hi

Viquipèdia
L'enciclopèdia lliure que tothom pot editar

Fossa de les cavernes.png
Article del dia
La fossa de les cavernes (Cryptoprocta spelea), també coneguda com a fossa gegant, és una espècie de carnívor extint de Madagascar que pertany a la família dels euplèrids. Aquesta família té les mangostes com a parent més proper i inclou tots els carnívors malgaixos. Fou descrita per primera vegada el 1902 i el 1935 fou reconeguda com a espècie diferent del seu parent més proper, la fossa (Cryptoprocta ferox), encara vivent avui en dia. La fossa de les cavernes era més gran que l'actual, però altrament eren bastant similars. No se sap quan ni per què desaparegué la forma més gran. - Vegeu informació sobre la imatge

Fossa de les cavernes

Fossa de les cavernes.png

La fossa de les cavernes (Cryptoprocta spelea), també coneguda com a fossa gegant, és una espècie de carnívor extint de Madagascar que pertany a la família dels euplèrids. Aquesta família té les mangostes com a parent més proper i inclou tots els carnívors malgaixos. Fou descrita per primera vegada el 1902 i el 1935 fou reconeguda com a espècie diferent del seu parent més proper, la fossa (Cryptoprocta ferox), encara vivent avui en dia. La fossa de les cavernes era més gran que l'actual, però altrament eren bastant similars. No se sap quan ni per què desaparegué la forma més gran.Paul Gauguin - Fatata te Miti (By the Sea) - Google Art Project.jpg
Imatge del dia
Fatata te Miti (Prop del mar), quadre tahitià de Paul Gauguin de 1892. - Vegeu informació sobre la imatge

Imatge del dia

Paul Gauguin - Fatata te Miti (By the Sea) - Google Art Project.jpg

Fatata te Miti (Prop del mar), quadre tahitià de Paul Gauguin de 1892.

Timeless 1Lib1Ref.jpg
Projecte destacat
Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)

Projecte destacat: 1 bibliotecari, 1 referència

Timeless 1Lib1Ref.jpg

Un any més, torna la iniciativa per a que cada bibliotecari contribueixi amb una font bibliogràfica per millorar la qualitat de l'enciclopèdia. Un repte extraordinari i un objectiu ben ambiciós, batre el nostre propi rècord. Tothom a referenciar articles!
(Informació de la imatge)


24 de gener

Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola, reconeix que l'Església catòlica es va apropiar d'un miler de béns immobles immatriculats del 1998 al 2015.


21 de gener

El vessament de petroli en una refineria de Repsol, causat quan un petrolier que hi operava va rebre l'impacte del tsunami provocat per l'erupció volcànica de l'Hunga Tonga, esdevé el pitjor desastre ecològic de la història recent del Perú.


El cardenal Omella concede una entrevista a los Medios.jpg

Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.    Arbcom ru editing.svg


Tendències


Avui fa 5 anys
Mor John Hurt, actor anglès (n. 1940).
Avui fa 75 anys
Neixen Ángel Nieto Roldán, pilot de motociclisme de velocitat 13 cops Campió del Món (m. 2017), i Mia Kirshner, actriu canadenca, el mateix dia que mor Al Capone, gangster estatunidenc d'origen napolità, més conegut per Scarface (n. 1899).
Avui fa 100 anys
Avui fa 140 anys
Neix Virginia Woolf, escriptora i editora anglesa (m. 1941).

George Charles Beresford - Virginia Woolf in 1902.jpg

Virginia Woolf en una fotografia de 1902